Chociaż polubienia mogą być dobrym sposobem na znalezienie nowych treści w TikTok, nie zawsze są one dostępne do oglądania przez innych na wirusowej platformie wideo.
Przeglądanie polubień innych osób może być przydatnym sposobem na znalezienie dobrych treści na TIK Tok , ale nie zawsze jest to możliwe ze względu na możliwość ograniczenia przez użytkowników tego, kto może oglądać filmy, które im się podobają. Oprócz zapewniania innym możliwości znajdowania treści, podobny system na TikTok jest integralną częścią tego, jak platforma działa tak pomyślnie. Dlatego, chociaż użytkownik nie zawsze może zobaczyć polubienia innych, nadal istnieją.
Filmy mają tendencję do rozprzestrzeniania się wirusów na TikTok, a jednym z powodów tego jest algorytm aplikacji. TikTok jest bardzo dobry w serwowaniu użytkownikom treści, które według niego mogą im się spodobać, pomagając każdemu filmowi wyświetlać się użytkownikom, którzy są jeszcze bardziej skłonni do interakcji z treścią. Jednym z czynników, których TikTok używa do określenia, jak odpowiedni będzie film, jest podobny system. Zasadniczo im więcej filmów lubi się w TikTok , tym lepiej TikTok wie, co użytkownik chce zobaczyć w przyszłości.
Powiązane: Jak zablokować i odblokować kogoś na TikTok (i kiedy powinieneś)
Z tego powodu podobny system jest ważną częścią doświadczenia TikTok . Jednak w 2019 roku TikTok wprowadził pewne zmiany w sposobie działania polubień. W szczególności TikTok wprowadzony opcja umożliwiająca użytkownikom ukrywanie swoich polubień przed innymi osobami na platformie. Ta zdolność do określania polubień jako prywatnych pozwala TikTok na dalsze ich oglądanie, dzięki czemu wie, co użytkownik chce zobaczyć, ale prawie na pewno jest to powód, dla którego inni użytkownicy nie mogą oglądać lubianych filmów. Co więcej, ci inni użytkownicy niewiele mogą zrobić, ponieważ gdy polubienia zostaną ukryte przez konto, pozostają ukryte.
Jak ukryć polubienia na TikTok
Dla każdego użytkownika, który chce ukryć swoje polubienia przed innymi, proces jest stosunkowo prosty dzięki opcji dostępnej w profilu konta użytkownika. Po prostu dotknij i con, aby przejść do strony profilu, a następnie na ikonę menu z trzema kropkami w prawym górnym rogu. Następnie dotknij Prywatność i ustawienia a potem na ' Kto może zobaczyć filmy, które mi się podobają? . Dostępne będą dwie opcje i obie są oczywiste. Stukając w Wszystko opcja sprawi, że polubienia będą widoczne dla wszystkich podczas wybierania i sprawi, że inne konta nie będą mogły ich zobaczyć.
Chociaż ta zmiana miała miejsce w 2019 r., TikTok wprowadził ostatnio wiele zmian na swojej platformie, aby poprawić wrażenia społecznościowe zarówno dla użytkowników, jak i twórców. Niektóre z ostatnich zmian obejmowały ostrzeżenia graficzne na filmach przed ich wyświetleniem oraz nową funkcję zamiany tekstu na mowę, która poprawia dostępność. Chociaż niektórzy mogą uważać za frustrujące, że nie mogą oglądać filmów, które polubili ich znajomi w TikTok, decyzja o zaprzestaniu oglądania tych polubień jest ostatecznie podejmowana przez każdego użytkownika TikTok.
Dalej: Duet na TikTok jak profesjonalista i unikaj typowych błędów amatorów
Źródło: TIK Tok