Użytkownicy TikTok mogą łączyć się ze sobą na wiele sposobów, w tym wysyłając wiadomości DM. Istnieją jednak zasady dotyczące tego, kto może wysłać wiadomość bezpośrednią.
TIK Tok użytkownicy mogą wysyłać bezpośrednie wiadomości w aplikacji, ale istnieje następujące zastrzeżenie, kto może wysyłać i odbierać wiadomości DM. Od Instagrama po Snapchata, bezpośrednie wiadomości są powszechną funkcją w mediach społecznościowych, a Facebook ma nawet własną aplikację Messenger tylko dla DM. Facebook Messenger ostatnio otrzymał aktualizację związaną z bezpieczeństwem kiedy szyfrowanie typu end-to-end zostało rozszerzone na połączenia głosowe i wideo.
Oprócz komentowania użytkownicy mogą również łączyć się w TikTok przez wysyłanie wirtualnego prezentu do twórcy, którego oglądają z przyjemnością. Użytkownicy mogą również skorzystać z funkcji Duet i nagrać TikTok obok filmu innego twórcy. Jest też funkcja Stitch, która pozwala twórcom dodać klip z cudzego filmu do własnego, aby w tym czasie stworzyć nowy film.TikTokers może nawet skontaktować się z potencjalnymi pracodawcami za pośrednictwem aplikacji, korzystając z CV TikTok.
Powiązane: Jak działają zakupy TikTok i co można kupić
Według TIK Tok . Oznacza to, że jeśli użytkownik przewija swoją stronę Dla Ciebie i widzi TikTok, który inspiruje go do nawiązania kontaktu, będzie musiał albo trzymać się sekcji komentarzy, albo nacisnąć przycisk obserwowania. Na szczęście, gdy ktoś obserwuje innego użytkownika TikTok, łatwo jest wysłać wiadomość DM. Wystarczy odwiedzić profil użytkownika i dotknąć Wiadomość przycisk, aby rozpocząć. Aby wysłać komuś TikTok za pośrednictwem wiadomości DM, po prostu dotknij przycisku strzałki znajdującego się pod przyciskiem komentarza i dotknij nazwy odbiorcy. Użytkownicy mogą następnie napisać wiadomość lub po prostu nacisnąć Wysłać przycisk.
Jak włączyć wiadomości DM w TikTok
Użytkownicy TikTok faktycznie muszą włączyć wiadomości DM, zanim będą mogli je otrzymać. Można to zrobić, przechodząc do ustawień aplikacji, dotykając przycisku Prywatność, a następnie przewijając w dół do Bezpośrednie wiadomości. Stamtąd użytkownik może wybrać jedną z trzech opcji. Po pierwsze, jest Każdy , który po włączeniu umożliwia każdemu użytkownikowi śledzącemu konto wysyłanie wiadomości bezpośrednich . Druga opcja to Przyjaciele a ten ogranicza bezpośrednie przesyłanie wiadomości do kont, które użytkownik również obserwuje lub tych, do których wysłał wiadomości w przeszłości. Wreszcie użytkownicy mogą wybrać Nikt a ta opcja uniemożliwia wszystkim wysyłanie użytkownikowi wiadomości DM.
Ograniczenie wiadomości DM do osób, które obserwuje użytkownik, jest dobrym pomysłem, ponieważ może to potencjalnie ograniczyć liczbę otrzymywanych negatywnych wiadomości DM. Jeśli ktoś obserwuje użytkownika, prawdopodobnie oznacza to, że podoba mu się treść i może chcieć zobaczyć więcej, więc prawdopodobnie mniej prawdopodobne jest, że wyśle bezpośrednią wiadomość, która jest złośliwa lub szkodliwa. Rozważając ile osób korzysta z TikTok , ważne jest, aby użytkownicy mogli chronić się przed negatywnymi interakcjami i to na jak najwięcej sposobów.
Dalej: Listy odtwarzania TikTok Creator: Pierwsze kroki i jak pomagają Wyświetlenia
Źródło: TIK Tok