Jak włączyć tryb ograniczonego dostępu YouTube, aby odfiltrować treści dla dorosłych?

Jaki Film Można Zobaczyć?
 

Tryb ograniczonego dostępu YouTube blokuje treści dla dorosłych i można go łatwo włączyć lub wyłączyć w menu ustawień na Androidzie, iOS i w Internecie.





youtube Tryb ograniczonego dostępu blokuje treści dla dorosłych, a funkcję tę można łatwo włączyć lub wyłączyć w menu ustawień. Jest to opcjonalne ustawienie, z którego mogą korzystać rodzice, aby zapewnić dzieciom bezpieczne oglądanie. Jest to również taki, który jest powszechnie używany w szkołach, bibliotekach i instytucjach publicznych do odfiltrowywania nieodpowiednich treści. Ustawienie to jest domyślnie wyłączone, ale można je włączyć na stronie internetowej, a także w aplikacjach na Androida i iOS.






YouTube jest jedną z najpopularniejszych usług przesyłania strumieniowego na świecie i oferuje treści z niemal każdego gatunku, jaki można sobie wyobrazić. Jest również używany przez osoby we wszystkich grupach wiekowych, w tym dzieci , co wymaga funkcji takiej jak tryb ograniczonego dostępu, która zapewnia im bezpieczeństwo, oferując jednocześnie pełne, nieograniczone wrażenia dla dojrzałych użytkowników. Jak wspomniano, tę funkcję można włączyć na wszystkich platformach, w tym na komputerach stacjonarnych i mobilnych.



Związane z: Jak włączyć tryb ciemny YouTube i dlaczego powinieneś?

YouTube Tryb ograniczony można włączyć lub wyłączyć na stronie internetowej, a także w aplikacjach mobilnych. Na Windows, Linux lub Mac , przejdź do serwisu YouTube za pomocą przeglądarki i zaloguj się do serwisu. Po zalogowaniu kliknij ikonę profilu w prawym górnym rogu. Z menu rozwijanego wybierz ' Tryb ograniczony . Na następnej stronie włącz „ Aktywuj tryb ograniczonego dostępu ' opcja. Powinno to włączyć tryb ograniczonego dostępu dla YouTube w bieżącej przeglądarce, a YouTube będzie teraz odfiltrowywać to, co uważa za „treści dla dorosłych” z kanału i wyszukiwań. O ile nie zostanie również włączona w innym miejscu, funkcja będzie nadal wyłączona na innych urządzeniach, a nawet w innych przeglądarkach na tym samym urządzeniu.






Włącz tryb ograniczonego dostępu w aplikacji mobilnej

Aby włączyć tryb ograniczonego dostępu na iPhone, iPad lub urządzenie z systemem Android , uruchom aplikację i dotknij ikony profilu w prawym górnym rogu. W menu profilu wybierz ' Ustawienia ' a następnie wybierz ' ogólny ' na następnej stronie. Przewiń w dół i włącz Tryb ograniczony za pomocą odpowiedniego przełącznika. Tryb ograniczonego dostępu jest teraz włączony w aplikacji YouTube na tym konkretnym urządzeniu. W przypadku użytkowników iPhone'a i iPada nie ma „ ogólny ', więc po prostu przewiń w dół na ' Ustawienia ' strona i włącz Tryb ograniczony .



Ustawienie trybu ograniczonego dostępu w YouTube musi być włączane lub wyłączane osobno na każdym urządzeniu, ponieważ nie jest synchronizowane na wszystkich urządzeniach. Jest to zgodne z projektem, ponieważ umożliwia użytkownikom pełne korzystanie z YouTube na jednym urządzeniu, jednocześnie włączając bardziej ograniczone wrażenia dla dzieci na innym urządzeniu. Warto również zauważyć, że funkcja nie może zostać wyłączona przez użytkowników, jeśli została włączona przez organizację. Również, jeśli youtube konto jest zarządzane przez rodziców za pomocą aplikacji Family Link, więc tryb ograniczonego dostępu można włączać i wyłączać tylko na urządzeniu rodzica, a nie na urządzeniu dziecka.






Następny: Jak zapisać kolejkę muzyki YouTube jako listę odtwarzania



Źródło: Google