Jak usunąć wiadomości na MacBooku

Jaki Film Można Zobaczyć?
 
Opublikowano 17 lipca 2022 r

Użytkownicy mogą łatwo usuwać wiadomości i rozmowy w aplikacji Wiadomości na swoim MacBooku. Użytkownicy powinni pamiętać, że usuniętych wiadomości nie można odzyskać.










Użytkownicy Apple mogą łatwo usunąć wiadomości na swoich MacBookach. Niektórzy użytkownicy wolą wysyłać SMS-y ze znajomymi na swoich komputerach, ponieważ szybciej jest pisać na klawiaturze niż na telefonie. A przynajmniej bez zbyt wielu literówek. Na szczęście użytkownicy Apple mogą korzystać z iMessage bezpośrednio ze swoich komputerów. Wszystkie wiadomości pojawią się także na ich telefonie, dzięki czemu będą mogli kontynuować rozmowę, gdy będą poza domem.



Użytkownicy powinni pamiętać, że będą mogli wysyłać wiadomości do innych użytkowników Apple tylko w aplikacji Wiadomości na swoich komputerach. Jest jednak łatwy w użyciu. Po prostu je otwórz, a po lewej stronie pojawią się bieżące rozmowy, a po wybraniu rozmowy będzie ona po prawej stronie. Następnie wybierz czat, aby wysłać wiadomość lub kliknij przycisk Nowa wiadomość, aby rozpocząć nową. Następnie wprowadź numer telefonu lub adres e-mail jednej lub większej liczby osób, aby rozpocząć czat. Następnie kliknij znak plus.

Powiązane: Pięć sposobów na zwiększenie przestrzeni na ekranie MacBooka






Jeśli użytkownicy chcą uporządkować swoje wiadomości, mogą to łatwo zrobić, przechodząc do aplikacji Wiadomości na swoim urządzeniu Jabłko MacBook i wybieranie rozmowy. Następnie wybierz jedną lub więcej wiadomości lub zdjęć, filmów, plików itp., a następnie kliknij dwukrotnie i naciśnij klawisz Delete. Pojawi się okno z pytaniem, czy użytkownik jest pewien, że chce usunąć wiadomość. Wybierz „Usuń”, aby potwierdzić. Użytkownicy powinni pamiętać, że po usunięciu wiadomości nie można odzyskać. Użytkownicy mogą także usunąć całą rozmowę na swoim komputerze Mac. Po wybraniu rozmowy przejdź do „Plik”, a następnie „Usuń rozmowę”. Usuniętych rozmów nie można także odzyskać.

Ustaw, jak długo użytkownik chce przechowywać wiadomości

Użytkownicy mogą również ustawić, kiedy ich wiadomości mogą być usuwane, aby nie musieli robić tego ręcznie. W aplikacji Wiadomości wybierz „Wiadomość”, a następnie „Preferencje”. Następnie w sekcji „Ogólne” przejdź do opcji „Zachowaj wiadomości” i wybierz opcję 30 dni, rok lub na zawsze. Jeśli użytkownik wybierze 30 dni lub jeden rok, wszystkie wiadomości, łącznie z załącznikami, zostaną usunięte po upływie wyznaczonego czasu.

Może być wiele powodów, dla których użytkownik może chcieć usunąć swoje wiadomości lub rozmowy. Może zerwali z kimś znaczącym i nie chcą już patrzeć na ich rozmowę. Być może chcą po prostu zwolnić miejsce. Wiadomości które zostaną usunięte na MacBooku za pomocą iCloud, zostaną automatycznie usunięte również na wszystkich innych urządzeniach. Dzięki temu może zwolnić miejsce również w innym miejscu. Bez względu na przyczynę, jest to proste.

Dalej: Jak używać emoji, strzałek, gwiazdek i symboli walut na komputerze Mac lub MacBooku

Źródło: Jabłko