Jak sprawdzić, kto zrobił zrzut ekranu Twojej historii Snapchata

Jaki Film Można Zobaczyć?
 

Podczas gdy historie Snapchata znikają, inni użytkownicy zawsze mogą zrobić zrzut ekranu historii innej osoby. Oto jak sprawdzić zrzuty ekranu.





Snapchat użytkownicy mogą łatwo sprawdzić, kto obejrzał lub zrobił zrzut ekranu Story poprzez ustawienia aplikacji. Ogólnie rzecz biorąc, Snapchat został zaprojektowany jako usługa bezpieczna i skoncentrowana na prywatności, co widać w wielu funkcjach, takich jak znikanie Snapów i Stories po pewnym czasie. Jeśli jednak inny użytkownik wykona zrzut ekranu dowolnego lub wszystkich Snapów w ramach Story, mogą one trwać znacznie dłużej, niż mógł się spodziewać oryginalny plakat.






Aplikacja Snapchat rozwijała się z biegiem czasu i zawiera teraz wiele popularnych funkcji , a Historie są jednym z nich. Podczas gdy użytkownik może utworzyć Snap, Story łączy kolekcję Snapów użytkownika i odtwarza je w kolejności, w jakiej zostały utworzone. Zasadniczo są one widoczną osią czasu Snapów użytkownika. Inni użytkownicy mogą oglądać czyjąś Historię tyle razy, ile chcą, ale są automatycznie usuwane po dwudziestu czterech godzinach.



Związane z: Jak nagrywać na Snapchacie bez przytrzymywania przycisku?

Snapchat zapewnia użytkownikom opcja aby zobaczyć, kto obejrzał lub zrobił zrzut ekranu z Story, a oba można sprawdzić w tej samej sekcji. Po prostu przejdź do strony profilu konta, dotykając ikony w prawym górnym rogu. Na stronie dotknij Moja historia a następnie przesuń palcem w górę na ekranie. Użytkownikowi zostanie wówczas przedstawiona lista użytkowników, którzy obejrzeli lub zrobili zrzut ekranu Historii. Dla porównania, aplikacja podświetli tych, którzy specjalnie zrobili zrzut ekranu, dzięki czemu łatwiej będzie zobaczyć, kto obejrzał i kto wykonał zrzut ekranu.






Sprawdzanie ograniczeń i zmiana uprawnień Snapchata

Istnieje ograniczenie dotyczące sprawdzania, kto obejrzał lub zrobił zrzut ekranu Historii, ponieważ lista generowana przez Snapchata zawiera maksymalnie 200 użytkowników Snapchata. Może to stanowić problem dla wszystkich kont o wyższym poziomie zaangażowania, ponieważ będą mogli zobaczyć tylko pierwszych 200 użytkowników, którzy obejrzeli Historię, nie mówiąc już o zrzucie ekranu. Jednak użytkownicy Snapchata mogą sprawdzić, kto ma uprawnienia do przeglądania relacji i w razie potrzeby wprowadzić zmiany



Ogólnie rzecz biorąc, tylko użytkownicy Snapchata dodani przez oryginalnego autora powinni mieć możliwość oglądania Story. Aby sprawdzić, kto aktualnie ma uprawnienia, otwórz stronę profilu i dotknij ikony ustawień (tryb zębaty). Przewiń w dół do Kto może sekcji, a następnie dotknij Zobacz moją historię opcja. W tym miejscu użytkownik może wybrać, czy Historie mogą oglądać wszyscy, czy tylko znajomi. Snapchat oferuje również Zwyczaj opcja, która pozwala użytkownikom zawęzić listę osób, które mogą oglądać Historię (i poprzez powiązanie, zrobić zrzut ekranu), wybierając konkretnych Snapchatów.






Dalej: Czy Snapchat może zobaczyć Twoje Snapy?



Źródło: Snapchat