Ograniczanie hałasu na Facebook Messenger: wyciszanie, ignorowanie lub blokowanie ludzi

Jaki Film Można Zobaczyć?
 

Czy jesteś przytłoczony liczbą wątków czatu w Facebook Messengerze? Oprócz blokowania kontaktów istnieją sposoby na wyczyszczenie skrzynki odbiorczej, której nie da się kontrolować.





Facebooka Aplikacja Messenger to cenny sposób na utrzymywanie kontaktu z przyjaciółmi, znajomymi, a nawet kontaktami biznesowymi, ale pozostawiona bez opieki skrzynka odbiorcza może zostać zasypana śmieciami. Chociaż Facebook niedawno ulepszył swoją platformę za pomocą nowych narzędzi, nadal nie ma jednoznacznego sposobu na usunięcie lub usunięcie znajomych w swojej aplikacji do przesyłania wiadomości. Zablokowanie użytkownika na Messengerze jest oczywistym i najszybszym wyborem, ale jest również uważane za ekstremalny i nieco trwały ruch.






Obecnie nie ma prostego sposobu, aby usunąć kogoś z listy kontaktów użytkownika Messengera. W przeciwieństwie do głównej platformy Facebooka, w Messengerze nie ma przycisku „odprzyjaźnienia”, gdy użytkownik może się komunikować. Po dodaniu osoby może zobaczyć, kiedy kontakt jest online. Dostępne są jednak pewne opcje, które zmniejszą widoczność niechcianych wiadomości w skrzynce odbiorczej Messengera .



Związane z: Jak bezpieczny jest Facebook Messenger i jak sprawić, by był jeszcze bezpieczniejszy?

Pierwszym poziomem ochrony przed bałaganem na Facebooku Messenger jest Funkcja „Archiwum” . Ta opcja nie usuwa osoby jako kontaktu, ale przenosi trwający wątek wiadomości ze skrzynki odbiorczej do folderu „Zarchiwizowane czaty”, do którego można uzyskać dostęp później. Aby to zrobić, przytrzymaj wątek czatu danej osoby w skrzynce odbiorczej Messengera, a następnie stuknij „Archiwizuj”. Aby pobrać zarchiwizowane wiadomości, dotknij ikony Profil w lewym górnym rogu strony, a następnie dotknij „Zarchiwizowane czaty”. Stuknięcie w wątek kontaktu i wysłanie mu wiadomości spowoduje przeniesienie wątku z powrotem do głównej skrzynki odbiorczej, gdzie będą mogli ponownie wysyłać wiadomości i czaty wideo za pośrednictwem Messengera .






Tymczasowo Shush People na Facebook Messengerze

Jeśli użytkownik ma różne aktywne wątki czatu grupowego na Messengerze, powiadomienia mogą się popsuć. Wyciszenie wątku czatu pozwala osobie wstrzymywać konwersacje w aplikacji bez usuwania konwersacji ze skrzynki odbiorczej lub oznaczania jej jako przeczytanej. Aby wyciszyć rozmowę na Messengerze, naciśnij i przytrzymaj wątek, a następnie stuknij „Wycisz”. Wybierz, aby wyciszyć powiadomienia o wiadomościach, powiadomienia o połączeniach lub jedno i drugie. Można również ustawić limit czasu wyciszenia.



ten Funkcja „Ignoruj” to niezawodna metoda na wizualną przerwę od kogoś w aplikacji. Ta opcja wykracza poza wyciszanie i archiwizowanie — umieszcza czat z osobą lub grupą w folderze Spam o nazwie „Żądania wiadomości”. To tam trafiają wiadomości od osób spoza bezpośredniej sieci użytkownika — i jest to doskonały sposób, gdy sporadyczna awaria Facebook Messenger nie jest dostępną wymówką, by nie odpowiadać na irytujące kontakty. Zignorowanie czatu spowoduje wyciszenie powiadomień o wiadomościach od kontaktu, a osoba pozostanie niepoinformowana, że ​​rozmowa została zignorowana i wysłana do spamu. Aby to zrobić na iPhonie , powoli przesuń palcem w lewo w wątku czatu, a następnie dotknij „Więcej” (ikona z trzema kropkami). Na telefonie z Androidem naciśnij i przytrzymaj wątek, aby wyświetlić menu. Tap „Ignoruj”. Aby uzyskać dostęp do ignorowanych wątków czatu, dotknij ikony Profil, a następnie wybierz „Żądania wiadomości” i przejdź do zakładki „Spam”. Odpowiedź na wątek przeniesie go z powrotem na listę aktywnych czatów.






Kiedy użytkownik chce zerowego kontaktu z innym użytkownikiem w aplikacji do przesyłania wiadomości, najbardziej ekstremalną metodą przycinania listy kontaktów użytkownika i zapewniania bezpieczeństwa na Facebook Messengerze jest blokowanie osób. Aby to zrobić, dotknij wątku czatu użytkownika, a następnie jego ikony profilu. Przewiń w dół i kliknij „Zablokuj”. Pamiętaj, że blokowanie na Messengerze nie jest równoznaczne z blokowaniem na głównym Facebooku, więc jeśli ktoś jest znajomym na Facebooku, jego aktywność na Facebook nadal będzie widoczny. Zablokowanie użytkownika na Messengerze nie blokuje go również w czatach grupowych ani pokojach na Messengerze. W takim przypadku opuszczenie grupy może być konieczne, dotykając wątku czatu grupowego, a następnie nazwy czatu. Przewiń w dół i kliknij „Opuść czat”. Zanim kogoś zablokujesz, najlepiej się upewnić, że to na dobre. Odblokowanie kogoś na Messengerze zajmie więcej wysiłku i będzie wymagał dostępu do przeglądarki internetowej.



Następny: Jak zablokować profil na Facebooku, aby ukryć prywatne informacje i chronić prywatność?

Źródło: Facebook 1 , dwa , 3